Friday, September 28, 2012

Kenangan "Amirul Rashwan"

Che' Wiwek | 8:07 PM | 0Comments |


lama ea, tk potpetpotpet ..
ngee Buah Hati Baru.. 
ee gatai nyer

his name: Ammirul Rashwan 22, aku 24.. 

                    ..., bla dpt pakwe, comfirm lebih muda.. naper ea?? 
sendiri no idea.. maybe yang tua2 dr aku, semua jual mahal..haha mahal la sangat ..huhu 

alhamdulillah, stakat nih mmg ok2 jer.. hee.. Wow..!!! lari dh tajuk aku. hee.. tuh kes kasi kenal pakwe baru ngn korg.. tak msuk syer langsung..hahaha 

yang aku sedeh skarang nih, aku dh sakitkan hati someone.hurm..., rahsia la. no idea psl apa? hurm~~ 2 hari dh, tak dpt satu pun hye or some cute word.. haha rindu..??? mesti ar. hee gatai sungguh mu ini (",) 

Lelaki yang unggul, mampu menyembunyikan perasaan terhadap aku.. Lelaki itu yang mampu menggetar pintu hati.. huhu ....siez nih seperti yang aku salu ckpkn, 
                                 MUDAH DAPAT, MUDAH LEPAS 
                                              tkcyer..??COBA kan keyh 


Feqril Fahmi(bukan nama sebenar)..

sungguh ae, aku rindu kt awk..cantekk bhasa die (",) 


potpetpotpet: aku sendiri tak tau apa yang aku coretkan kat atas tuh..korang bca jer lah.. huhu

Tuesday, September 25, 2012

Semua kerana lelaki itu..

Che' Wiwek | 10:52 PM | 0Comments |

siezly, aku tak sihat sgt..hee..terlalu rindu kat someone yang jauh dmata..nak tau sapa ea..?? tak yah lar..

ni insan yang amat aku kasihi..hee bukan nama sebenar, dan bukan pic yang sebenar..semuanya masih dalam rahsia.dia sendiri pun tak taw..kihkihkih


Feqril Fahmi (bukan nama sebenar)











ku telah terjatuh..huhu

dia segalanya, dalam jiwa, dalam minda, dalam mimpi..nasib bukan dalam makanan taw..kalau tak memang hancuss kene kunyah..hee

hmm~~
Cinta..?? Sayang..?? Suka..??
aku sendri tak tau. yang mana satu perasaan aku yang sebenarnya kat dia.siezly, mmg takder jwpn langsung. apa yang aku tau, aku cemburu tgok dia bersama dgn kekasih hatinya..huhu

nih bukan diary okai.. 
aku main taip jer nih, buang masa dan ketika sebentar bersama kit kat.. huahaha..iklan penaja.hee










kau irama dalam jiwa.. jiwang btoool budak nih.. hee


nih pun bukan nama sebenar, dan bukan pic yang sebenar ..hee


Mohd Qayyum Syamier






















dia mencintaiku pada pandang pertama..


Aku ingin memilikinya
Aku ingin menjaga dia
Aku ingin mencinta dia
Aku ingin hidup dengannya

bait2 ayat yang dtujukan utk aku.. bhagianya..haha

























dia jantung hatiku..

biarlah kan, kalau ada jodoh antara kta, jgn risau, aku akan tetap jd milikmu jua.. huhu.. sedehnyer =.=,
Selama kau belum jadi
Milikku yang utuh
Aku akan slalu milikimu
Selama bumi masih kan terus berputar
Aku akan selalu menujumu
Walau ke ujung dunia


tp kan, andai kau bukan jodohku.. aku akan terus mencari..

kt mane ea nak cri sebelah lagi rusuk nih..?? dlm fB memang payah nak pcaye..huhu.. Tagged..?? lagi lar. 

aku tak kata aku cantik, 
aku tak kata aku perfect,
tp memang aku yang kata "aku cinta kau sorg"
dh macam title lagu lar pulak

"hanya aku cinta kau seorang"

kerana dia, aku jatuh cinta
kerana dia, aku kecewa
kerana dia, aku kenal erti bahagia

seandainya kan, aku dberi peluang utk bersatu bersama Feqril Fahmi =) janjiku, aku akan setia selalu, jujur pdnya, cintakan hanya dia di hati..fuh..!! seandainya lar kan..

ant kedua mereka, hati aku nih kan.., lebih ke arah Feqril Fahmi. w/pun aku tau, itu tak mungkin. dh hati kta degil kan, nak wat cmner ea..?? hee

kalau dh nama tertulis di Lauh Mahfuz utk kau menjadi milik aku..., speechless..=.=" no comment dar


hee..
seronok kalau btul2 brada di sblah Feqril Fahmi.. jejaka idaman kalbu..haha.. mengada2

dan..ditakdirkan,kedua2nya bukan lar milik aku. hurm.., berserah jer la.. takder jodohkan..

kerana dua lelaki itulah, aku penasaran

umpama mandi tak basah
tidur tak lena
makan sentiasa kenyang la

potpetpotpet: kalau ckp pasal die dua org nih kan, sampai esok pun takkan habis.. better aku berhenti b4 terbongkar kesemuanya..haha
 

Saturday, September 22, 2012

My Precious Life ;)

Che' Wiwek | 10:09 PM | 0Comments |

time2 cm nih, aku leh teringat kisah silam.. cehh, mana ader silam tuh .baru jer sebulan lebih.ko ni memang taw..!!! =)D hari tuh tak sempat nak cta scra detail tentang raya  taun nih kan..skrang la msanya..hehe
19.08.2012 Sunday
1st raya tuh kan..?? guna baju kurung moden warna YELLOW .Queen Meikimeikume , naper lar aku suka nama tuh yer..  =.*
Aqillah Qasmin & Queen Meikimeikume =.=
nasib tak mcm org nak g kawen kan. memang minat kuning cik Wiwek nih. kalau nak tau, taun ni jer dia kurang ckit ambik pic raya. hehe... pic nih ambek msa aku tgh beraya ngn nenek kat kpg. seronok w/pun sunyi. lebih ke arah ketenangan..uhu, tak per2, raya haji 25 Oct 2012 nanti aku pg lagi yer.. aku ambek byk2 pic bersama die org.. huhu

Aqillah Qasmin ,  Aliff Qashmir , Adilliah Qashwin & Queen Meikimeikume =)

hahahaha~~~
sengaja lar wat muka cm tu..tak cantek yer..?? tak per2 hehe..
janji aku hepi kan..kan..


raya pertama memang sakan ambek pic.. tp bla dah masuk hri kedua, aku lar manusia paling sebok kat dunia heh act kat rumah nenek. mana tak, org dtg bagai rumah nenek aku tuh supermarket..huhu, penat aku potong kek..haha

mama & papa plak dpt jalan2..hmm.. aku balek nih, kra dpt lar nak pg jalan2 jugak. laz2, terpaksa jgak dudok kat rumah. malangnya raya aku tahun nih.

20.08.2012 Monday
Second raya aku pg kubur "Pulau Burung" cantek jer tpt tuh, batu2 bsar, laut, pemandangannya.. hehe syok la plak. nanti, kalau cousin aku dh upload blh lar aku hambur jer kat blog nih..huhu

nih pic time nak gerak g Pulau Burung, nih anak sedara aku. Anui nama die..huhu
pg pulau mestilah pakai bot kan, so aku & Aqillah Qasmin ekot cousin aku lor..

eh2..tak sangka aku leh jumpa plak ngn classmate dr tahun 1 until 6.tak pnh lupa taw, dulu die salu ckp "Wiwek, aku akan kahwini engkau lepas nih" haha.. kau kawen dulu rupa2nya. tk tggu aku pun..uhu

kalau tak silap aku lar kan, 1 jam aku duduk dlm bot.sakitnyer buntut..lenguh2.. haha~~boleh thn jgak jauh tpt tuh. lama dh tk pg kan, mmg lar mcm tu


hmm..
penat tau, kene daki lagi. tpt tu sungguh pun pulau kan, tp nak sampai kat kubur kene daki bukit..bukannya ada tangga pon. hmm, nasib aku tak pakai baju kurung secara complete..kalau tak, mau nya aku tggu kat bawah jer.
bla dh duduk tepi pusara adik aku Indra, sedeh sungguh. aku msh tak dpt bygkan mcm mana muka adik. yang aku ingat, mama slalu dukung dia.mama terlalu sygkan dia. tp Allah lebih sygkan dia =_=, hmmm
semoga roh dia aman di alam barzakh..aminn

keyh2 no sedeh2, dia tak suka kalau kta sedeh2, nanti tak aman plak roh die kan..kan..

huahaha.. balek2 jer kat rumah, mama, mak su, pak su, papa, nenek n cousin2 aku sebok wat persiapan.. Rumah Terbuka U.. haha.. aku sampai2 makan terus..seronok kn..hehe PEMALAZ nyer budak ni..tu la, aku ajak pg Pulau ko tak nak, nasib kau lar kan.. hehe
tak ar, aku n Aqillah kan baru jer sampai dr Pulau, memang la tak dpt nk ringankan tulang utk persiapan tuh. dtg jer, kta makan.

wow..awesome.. ramai gak tetamu mak su nih. tak ketinggalan, adik nenek yang dr Kpg Semera pun ada.. pheewiit.. ingatkan cucu dia ada lar dtg skali.rupanya tak.. tak per2.. mungkin esok atau lusa dia dtg kot.=.*

petang tuh pulak aku with mama, papa, mak usu, pak usu, adik aku Imam Harmaini, Aqillah Qasmin, Aliff Qashmir, Adilliah Qashwin, pak wa n anak2 dia, pg plak kat kubur yang lagi satu.. "Labi" nama tpt tuh.aku sendiri tak tau nama tu sempena nama aper.. uhu

kat ctu aku ziarah kubur adik yang paling bongsu "Nur Syiakim"  (".") & adek nenek "Yusuf Keili" nama dia =_=,

kecian jer aku tgok, dh lama kan aku tak balek menziarahi dia. penuh jer semak kat kubur dia. insya allah tahun depan aku akan pg lagi. kalau blh tiap2 tahun aku nak pg. nih janji akak yer dek.. amiiin =.*

habis jer tuh, aku singgah plak kat Simunjan.. kta jln2 lg..weeeweeee ^_^, sambil beli bhn2 tok buat kek cheese.. aku lar yg jd mgsa keadaan, btw.. aku mmg ska wat kek tuh. nk suruh, kasi jer bhn2. bia aku tlg ea..






21 August 2012 Selasa
 time nih, mak su n pak su beraya kt kch, rumah mertua mak usu aku..so, nenek kne tggl ngn aku. 

Mak wa n Pak Wa dtg Beraya di Rumah Nenek;
pheewiiitt..!!! seronok nyer.tklar sunyi sgt kan..kan 

langsung tkder plan nk g mana2, so aku terperap jer kat rumah pada raya ketiga

22 August 2012 Rabu

pg tuh, bgn mcm biasa.. after solat tdo jap.hehe.. bgun2 jam 7 pg.hehe..skali skala la kan..?? nenek pun tk marah..

semua sibuk2 kat dapur, aku ambik kesempatan buat Kek Cheese:
bhn2 nya..haha jd chef aku pg nih

1 Tin susu pekat
1 Tin sus cair
3 Bungkus roti cheese
1 buku butter (ambik stgh jer keyh)
1 buku cheese
1 Bungkus Nestum

cra2: huaahaha, siap kasi cara lg nih.. ^_^

pukul susu pekat, cheese & Butter. sampai sebati keyh.
sediakan loyang, 8' x 8'
nih kene wat selapis demi selapis taw..jgn tuang sampai habiz..
roti cheese rendam sekejap dalam susu cair
then susun dlm loyang 8' x 8'
tuangkn bhn2 yang dh dipukul td, ratakan
tabur nestum 
buat sampai habis bhn2 yang dipukul td keyh
dah siap melapis, simpan dlm peti sejuk 
kasi la lama ckit dlm peti sejuk tu yer, 
nanti boleh la dimakan.
tp kene kasi sya skit taw.
hahaha



keje aku dh siap, so tggu nak melahap jer lg.
aku mcm wat story la plak.. huhu


petang tuh plak..
weeeeweeee,Mak su n Pak Su dh sampai pun kat rumah.anak dia yang sulong pulak kne tggl kat kch. adik Pak Usu rindu sgt kt Aqillah Qasmin ..




kecian tgok nenek,Mak Anjang n Pak Anjang jer tkder.. urm =.=,
sabar yer nek, mungkin tahun dpn die org jenguk nenek yer.tp..tkper2, raya tetap kene diteruskan jugak kan..

Malam nyer plak adik Mama aku dtg beraya, tp syg.. Mama, Papa, Mak Su N Pak Su jln beraya kt rumah kwn Papa kt kpg lain Kpg Sampat.Nasib gak, aku tak follow, kalo tak kan kecian tgok Nenek sorg2 kat rumah. 




23 August 2012 Khamis

mama n papa aku plk yg balik kch.. aku n Imam masih tak puas lagi dok kat kpg.huhu.. tmbhan lg kat Kpg Sebangan ada perlawanan bola sepak.. wow..leh tgok Ex aku main nih.. huhu..die mmg kaki bola. erm..bleh kau dr jauh pun ok la kan..?? 

24 August 2012 Jumaat
pg yang sunyi, MAMA n PAPA takder dah.. tp anak2 nenek msh ada kat rumah.. heheww..!! 

pg nih, aku malas nak msak. so, Mak su bg chance buat la apa yg aku suka..huhu, so dgn senang hati aku bikin mee goreng sedaaap jer.. haha.. senang tuh.. tp kene wat byk2 lar.. anak Mak Wa lg kan.. 

tgh hari yang ditunggu, jeng..jeng..jeng..
cucu nenek dr Kpg Semera dtg. memang dia yang aku tgu2..haha gurau jer lar

Mak Su mmg dahsyat.. blh2 jer dia kasi tau yang aku dh btunang.. cilop btol la..masih lom dpt tgok wajah dia.sabar2..huhu

Mak Su: nih, anak sedara aku.ko mau tak? tak pyh lar, dia dh da tunang, ko pun dh ada gak kan?

DIA: bla msa aku dh tunang nih..hehe duduk kat tangga dapur, sambil bertexting ngn makwer kot.. entah, aku pun no idea. =.=,

soalan yang baek punyer.. aku yang penasaran sendiri.. haha
eh2, Mak Su, asl aku plak yg kne hidang air nih. urm2..

anak sedara nenek mmg nak sgt aku jd menantu dia. sampai kat hdpn anak bujang dia lg tuh, soalan dia msh tak hbz2. ko jd menantu aku jer la Wiwek.. iyew.. Mak wa, aku malu sudah..haha
kalau ada jodoh ant aku dgn dia, aku takkn pnh menolak. itu janji aku. huhu..ikhlas nih.aku tak kisah pun, janji bgtau mama n papa aku jer.. dia org tkkn tolak punya..uhu

jam 2pm cm tuh,  jln2 ke Kpg Sebuyau..Jln2 lagi derr.. then, jln raya skli lar kan.. hehe.. pg rumah mak mertua Pak Wa plak.. 

dr jauh aku tgok, dlm balang kat mja tuh ada something yang bikin hati aku teruja nak naik cpt2..nak tau apa?? biskut Batang Burok der.. sodaapp tuh.. hehew.. apa tggu lagi.. makan lar..

urghhh kenyang sudah.. cpt2 Mak su ajak kiteorg balek .dia ckp tkut biskut tuh dihabiskan oleh aku..haha..keciwer nya aku..tmbhan lg,nenek sorg2 jer kat rumah..kecian plak..so, kne gak balek.. ^-^

btw.. aku nak g mkn jap. nanti2 aku add in lagi iyo..huhu dada~~~