Tuesday, April 23, 2013

My feberet song "Dan..."

Che' Wiwek | 7:51 PM | 0Comments |


Dan....bila esok...datang kembaliSeperti sedia kala dimana kau bisa bercandaDan...perlahan kaupun lupakan akuMimpi burukmu...dimana t'lah ku tancapkan duri tajamKaupun menangis...menangis sedihMaafkan aku

Dan...bukan maksudku...bukan inginkuMelukaimu sadarkah kau di sini kupun terlukaMelupakanmu...menepikanmuMaafkan aku....

Reff :Lupakan saja dirikuBila itu bisa membuatmuKembali bersinar dan berpijarSeperti dulu kala

Caci maki saja dirikuBila itu bisa membuatmuKembali bersinar dan berpijarSeperti dulu kala

Dan...bukan maksudku...bukan inginkuMelukaimu sadarkan kau di sini kupun terlukaMelupakanmu...menepikanmuMaafkan aku....

3rd Song Idaman Jiwa :) Bahagiamu Deritaku

Che' Wiwek | 7:50 PM | 0Comments |

Assalamualaikum...

Ku dengar kau cinta sangat padanya

Ku dengar hatimu kini miliknya
Dia kan menjadi teman sehidup dan semati
Aku menjadi sahabatmu

Siksanya mengakui kau teman biasa

Terpaksa ku terima itu hakikatnya
Yang pasti aku tak mau lupakan cinta
Kau percik api membakar kenangan lama

Aku tak tahu menilai cintamu

Aku tak mampu pertahankan

Tinggalkanku, perlahan-lahan ku terima

Semakin ku sakit, semakin kau bahagia
Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu

Yang pasti aku tak mau lupakan cinta

Kau percik api membakar kenangan lama

Aku tak tahu menilai cintamu
Aku tak mampu pertahankan

Tinggalkanku, perlahan-lahan ku terima

Semakin ku sakit, semakin kau bahagia
Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu, bersamamu

Monday, April 22, 2013

Tinggal kenangan..

Che' Wiwek | 10:17 PM | 0Comments |
selamat tgh hari semua. Ms ari ni cukup sedih. Ms sygkn dia sepenuh hati. sebab bla Ms sama ngn dia kan, Ms pasti rasa lebih selamat. walaupun kdg2 dia ni selalu jer buat Ms marah or sakit hati. sekarang ni, dia dh terlalu jauh dari Ms. 

td dia call, dia ckp pun dh mcm tk sygkn Ms lagi. sedeh nya tu, hanya Allah swt saja yang tau. tp Ms tau, cinta antara manusia memang takkn kekal sampe ke mati. huhu

Ya Allah, kau sampaikanlah rindu dan kasih ini kepadanya. dan semoga dia sedar kesilapan dirinya selepas ini. dan kalaupun dia menjadi milik org lain, Kau sabarkan hati aku Ya Allah. kerana aku tau, aku bukan lah setabah wanita yang tabah. aku masih lemah bila menghadapi saat2 kritikal begini.

kenangan bersama utk kali terakhir jadi tatapan: I'm gonna miss u & i love you so much :'(









Thursday, April 18, 2013

PotpetPotpet..

Che' Wiwek | 11:17 PM | 0Comments |


& selamat tgh hari yer. dh lunch kan, so blh la korg luangkan masa ckit utk bca entri kali nih. hik3

oh ya lupa la Ms. Wiwek nk bg tau, esok Ms nk balit kpg. Nk tgok2 kn atok kmi. Die sakit {sakit tua}. hurm.. Ms memang dah tkder atok n nenek yg lain2 lagi. Tggl yg sorg ni jer. Belah ayah memang dh takder lgsung. Kebetulan jgak kluarga ayah ni bkn dekat2 cni gak. Nun jauh di "Kepulauan Midai". Jauh kn? kesian die org. 

so.. esoknya nak balek same dgn mama. Tp kne gak tumpang anak sedare mama sendiri. Korg nk tau tak, Ms nih memang alah betul kalau nak pg jauh2. Kuat sgt maboknya, sampai rasa tak larat nak pg jauh2. hurm :'(

Mlm krg bru nk pack brg2. tkyah bwak byk2 pon, semalam jer dok kt kpg. at least Ms dpt tenang kn jiwa yg tgh serabut skrang ni. past is past.. tp nape la Ms nak anggap itu PAST. mgkin msh blum ada pengganti kot. huhu..
better alone dr berdua, tkkn sakit hati punye. hehe

kejap sedeh, kejap hepi. lumrah kn? Ms harap betul2 yg Ms mampu lalui semua ni sorg2.  doa2kn ya. tkder la sampai desperate sgt pon. haha.. melampau sgt dh tu

apa2 pun, Ms ttp nak cri gak, kemana menyoroknya sekeping lagi hati Ms  nih. org selalu dok tya,bla nak kawen? haha ^^, nk kwen mcm mana nya. orgnya pon blm ada lagi.  :p buat Ms malu jer taw!! {blushing dh pp ni} 

stop!! entri yg ckup mengada2. haha at least blh wat Ms senyum kan? dr td Ms asek diam jer. salu tak mcm ni. 

apa2 pun, korg blh la teruskan dgn kje masing2 yer. Ms pun kne siapkan report after nih. mungkin lewat ckit nak balik nya. ylhkan, hdup pun single, so sakit, sihat n epi tu mmg tkkn ada yang NAK amek tau pon. sedeh nya {siap touching2 lg tgh ari ni} haha

papai n hv good day to all of you. lve u :*

Dan bila hati terluka..

Che' Wiwek | 5:58 PM | 0Comments |

tgh wat aper tuh? dh bekfes ker? =)
kta pown dah bekfes tau, tp tu la ; selera tetibe jer terbantut awl pg nih. 

haha.. sbnrnya sya nk cte psl kesedihan sya ni. hurm..

beberapa hri lepas, kta ade cte psl yg ni. then hri ni plak, kta tpsa menjlni hidup sbgai seorang yg single lagi mingle.huhu

tp kn, korg doakn kte blh tempuhi semua ni ok. sbb kte tk ske, bla ada org yg selalu menyakiti kte walaupun kte sygkn org tu. sebab tu jgak la kte nak single blik. coz die tk jujur pun dlm hubungan. perasaan syg tu, kte kene ketepikan dulu. kte tknak terluka lagi :'(