Wednesday, May 8, 2013

Sakit gg => rasa nak hempuk2 jer kepala org

Che' Wiwek | 7:41 PM | 0Comments |


Korg sihat ke tak? Hope sht lah ye.
Mkn ubat cepat2 kalau tak sihat.
Ms ni ari sakit gg lagi.
Menyampah tau tak?? Sakitnya, nauzubillah 
Boleh meleleh air mata ni.huhu


yg kat atas tu, doa ketika sakit gigi. 
Ms ambek dr google jgak. Skrg ni, gigi Ms mmg sakit. Sakit sgt2 :'(
Nk sgt pg jumpa doktor, nak cabut terus gg yg sakit tu. Tp, mslh nya gg tu msih sakit. Sakit yang amat3 sakit. huh!! 

KERJA:
Ms tk dpt fokus nak buat kje. Byk yg tertangguh lagi atas meja nih. Aduh2.. 
Ni lh mslhnya, kalau selalu sgt stress. Gigi pun leh sakit. Nak kata aku nih gla makan gula2, memang tak lah sgt. Kdg2 jer aku hemtam MANIS-MANIS ni. Kalau tgok gula-gula kapas pun aku tahan2kn iman aku yg mudah goyah ni. Gula2 kapas ni memang favourite aku tu! kihkihkih

hmm. ok lah. k daaa

Sunday, May 5, 2013

Kuih Mata Kerbau lalalalala~~

Che' Wiwek | 3:03 PM | 0Comments |


semua..  selamat petang .dh mkn ker? kte lom mamam lgi. hewhew
 
ok,kta straight to the point. n ari ni, sye nak bg satu resepi kuih. kuih ni mmg favourite kte tau. kalau spe2 nak ayat sye kan, buat la kuih ni. comfirm sya suka. hewhew {mengada2, haha}



 
Bahan2;
 
1 bungkus tepung pulut
garam secukup masin lah ya. tp jgn byk sgt
air
kelapa {isi die kene parut}
gula secukup rasa
 
Cara2;
 
tepung pulut td masukkn dlm mangkuk,    
tuangkn air,   
letak garam,   
kacaukan jd doh,   
biarkn skejap.
 
ambil satu periuk then letak air dlm tu,
masakkan air tu,
sampai air mendidih.
 
aduan doh td;
 
ambik sikit2,
kastu buat mcm donut, tp yg ni kne leperkan sikit,
bubuh dlm air yg tgh mendidih td.
kalau nak tau samada ia dh msk ke belum
{tgok yg terapung, maknanya yg itu dh msk ok!}
 
sediakan pinggan;
 
dlm pinggan tu korg letakkan isi kelapa td.
ambik gula
gaulkan hingga sebati
kalau dh sebati, korg ambikla kuih yg dh terapung td.
gaulkn kuih tu dgn isi kelapa yg telah dicampurkan dgn gula td.
 
jgn kasar sgt. slow2 la ok
 
lepas tu korg blhla hidangkan utk djadikan minum petang.
hewhew
selamat mencuba, tp kn kalau tak jd cer bgtau kte yer? =)
 

Saturday, May 4, 2013

I'm not O.K.A.Y!!

Che' Wiwek | 6:41 AM | 0Comments |


selamat malam.. hewhew
tk tdo lagi ker? yerlakan, mlm pun mlm mggu.apa2 pun, selamat beriadah di hujung mggu lah ya. :)

korg dh mkn? comfirm dh la kan? sye blum lagi. mls nk msk. hehe.. malang la kn,sapa2 yg nk jdkan sye bagai "permaisuri hati". haha jatuh merundum aku punya market, baru jer ingat nak test market.hikhikhik

ok2 continue kte punye story lh yer.. 

syez, I miss him so much.haha
{ini semu poyo tau??} korg tlg jgn percya bulat2 ok.merana nanti.

tdkn,sye login fB kesygn sye.pastu kn, kter tertgok yg kwn kta ni update status :hang-out with my hubby; korg mesti nk tau kn, apa kene semua ni dgn tjuk yg aku dh tulis tu. huhu..
sabar2 lah yer..

sebenarnya apa yg sye dok pkir dr td adalah "dh kalau kwn kte update status hang out sgala, comfirmlah icik roy ade skali kan. uwaa, anyone kte sedeh tau. sries kte sedih. tlg la crikkn jodoh utk kte yer. #gatal

yala2 korg tak syg sye la kan, hurmm :'( 

nk wat caner, sye syg korg hewhew..daaa assalamualaikum ;)

Wednesday, May 1, 2013

Sakit Gigi + Mengantuk = MALAS!!

Che' Wiwek | 6:10 PM | 0Comments |


selamat pg korang? sihat ker? hope korang sihat yer..  hari ni aku cukup malas, sebabnya "SAKIT GG + MENGANTUK". huhu.. tak tau la betol2 rasa tk sihat sekarang nih. nak mtk sick leave tak mungkinlh kan, coz aku malas nak tercanguk sorang2 kat POLIKLINIK.. makin semak kepala hotak aku jer.

kalau dpt balik rumah, then tido tak per la. kalau balik, comfirm aku tkleh dok diam. ahaha (Jangan baca, ignorekn ajer. Che Wiwek nak angkat bakul sendiri)

ok2 aku chow dulu yerkk, daa